-->

Kétszer hét sávot akar

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kétszer hétsávosra akar bővíteni egy jelenleg csupán kétszer ötsávos autópálya-szakaszt az ügyvezető holland kormány közlekedési minisztere, amivel sokakat magára haragított, köztük Utrecht város elöljáróságát - jelentette szerdán a DutchNews.nl holland hírportál.

Melanie Schultz van Haegen azzal érvel, hogy a szóban forgó A27-es autópálya - Utrecht közelében, Lunetten és Rijnsweerd között - az állandó dugók miatt az autósok legsötétebb rémálmai közé tartozik a mindössze kétszer öt forgalmi sávval. A miniszter szerint a szélesítés jelentős mértékben javítaná a forgalmi körülményeket és a közlekedésbiztonságot.

Az ellenzők felhívják a figyelmet arra, hogy Hollandiában - választások után, az új kormány megalakulása előtt - a kabinet csak ügyvezető jellegű és felhatalmazású, így nincs joga messzemenő következményekkel járó döntéseket hozni.

Az utrechti önkormányzat azért haragos, mert az autópálya bővítése széles sávot hasítana ki az Amelisweerd parkból. A városi honatyák szerint a bővítéshez nem készültek megfelelő hatástanulmányok.

Hollandiában - Belgiummal együtt - a legsűrűbb Európán belül a közúti hálózat.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nagy roham a 2021-es autópálya-matricákért »