Költötték a pénzüket az amerikaiak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Növekedtek a kiskereskedelmi eladások az Egyesült Államokban (USA) novemberben. Az elmúlt hónapban az eladások 0,7 százalékkal emelkedtek, öt hónapja nem volt ilyen jelentős növekedés.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium az októberi növekedést is felfelé módosította, 0,4 százalékról 0,6 százalékra.

A minisztérium adatai szerint a gépkocsieladások, az élelmiszer-eladások, az építkezési alapanyagok, valamint az üzemanyagok értékesítése nélkül számolt kiskereskedelmi eladások 0,5 százalékkal emelkedtek.

Az elemzők szerint a kiskereskedelmi eladások növekedése stabil, és a lakossági fogyasztás emelkedni fog a 2013 harmadik negyedévében elért kétéves mélypontjáról. A lakossági fogyasztást erősíti a munkahelyek számának növekedése és a fizetések emelkedése.

Novemberben a gépkocsik és az autóalkatrészek eladásai 1,8 százalékkal nőttek, az üzemanyag-értékesítés 1,1 százalékkal csökkent. Az építkezési alapanyagokból és kertészeti cikkekből 1,8 százalékkal többet adtak el.

A bútorok (1,2 százalék) az elektronikus eszközök (1,1 százalék) és a sportfelszerelések eladásai nőttek. A ruházati cikkekből viszont kevesebb fogyott, novemberben 0,2 százalékkal csökkentek az eladások az októberi 2,6 százalékos növekedés után.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tovább mélyül a kínai-amerikai konfliktus »