Koreában kutat a Hankook

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Hankook gumiabroncsgyártó letette következő generációs kutatás-fejlesztési központja, a Hankook Technodome alapkövét Daejeon városában, ahol egyébként a cég egyik anyaországbeli gyártóüzeme is működik.

A cég jelentős kutatás-fejlesztési beruházásokra készül, mert a jövőbeni gumiabroncs-technológiák fejlesztésének felgyorsítása egyre komolyabb kutatási lehetőségeket igényel - állt a Hankook közleményében.

Globális technológiai központ épül

Az új csúcstechnológiás kutatás-fejlesztési infrastruktúra Koreában épül fel, két fő egységgel; ezek a Hankook Technodome, illetve a Hankook teszt és műszaki központ Sangjuban.

Hankook Tire

A cég több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja. A vállalat bevételének mintegy 80 százalékát az egyre bővülő Koreán kívüli szállítások adják.

A Hankook Technodome összesen 266 milliárd koreai won (KRW) értékű beruházásból (mintegy 190 millió euró), a tervek szerint 2016-ban kezdi el működését. Az új Hankook teszt és műszaki központ várhatóan 2018-ban készül el, csúcstechnológiás gumiabroncs teszt-berendezésekkel lesz felszerelve, és a gumiabroncs-értékelési technológiák globális központjaként fog szolgálni.

Hankook Magyarországon

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat és évente 13 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014/15-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra fog növekedni. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO/TSO 16949:2009 minőségi és az ISO 14001:2004 környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba. 2009-ben elkezdődött a beruházás második üteme, amelynek lezárását követően, 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 2000-re bővült, és a gyártóbázis elérte a 34 000 darabos napi kapacitást, amely így jelenleg évente 12 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A kormány megduplázza az alapkutatások támogatását »