Korszerűbb lett a CERN

| forrás:
mti/TF
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az MVM Ovit Zrt. befejezte azt a másféléves korszerűsítési projektet, amelynek során a genfi székhelyű CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) 66 kilovoltos villamoshálózata védelmi és irányítástechnikai rendszerének felújítását végezte el - közölte a társaság.

Az MVM Ovit Zrt. nemzetközi versenytárgyaláson nyerte el a korszerűsítésre kiírt pályázatot. A 2012 augusztusában aláírt szerződés egy tizenegy mezős, 66 kilovoltos főelosztóállomás és a hozzá kapcsolódó hét 66/18 kilovoltos transzformátorállomásból álló hálózat védelmi és irányítástechnikai rendszerének felújítására vonatkozott.

A társaság feladata a megvalósításhoz szükséges összes anyag, berendezés, technológia és munkaerő biztosítása volt. A projektben felhasznált valamennyi védelmi és irányítástechnikai eszközt Magyarországon fejlesztették és gyártották.

A projekt sikeres lezárása újabb fontos nemzetközi referenciát jelent az MVM Ovit Zrt. számára akkor, amikor a társaság intenzív külföldi piacszerző tevékenységbe kezdett a villamoshálózat-építés területén - írták a közleményben.

Az egyik fontos hely a világon

A CERN a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma, amelyet 21 tagállam - köztük Magyarország - működtet, és kutatásaiban több mint 11 ezer munkatárs vesz részt. A szervezet fizikusai és mérnökei a világ legnagyobb és legösszetettebb tudományos eszközeit alkalmazzák az anyag alapvető alkotóelemeinek tanulmányozására. A részecskék ütköztetése a fénysebességhez közeli sebességgel történik. A folyamat révén a fizikusok kiindulási pontokat kaphatnak a részecskék kölcsönhatásának tanulmányozásához, továbbá betekintést nyerhetnek a természet alaptörvényeibe.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Vonattal Belgrádba, gyorsabban »