-->

Lassult a németországi infláció

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Augusztusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a németországi infláció a júliusi három havi csúcsról a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett előzetes adatai alapján.

A Destatis előzetese szerint a fogyasztói árak augusztusban 0,2 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest és 1,4 százalékkal emelkedtek 2018 augusztusához képest. Júliusban 0,5 százalékos volt a fogyasztói árak emelkedésének havi és 1,7 százalékos az éves mértéke. Elemzők a ténylegesnél magasabb, 1,5 százalékos inflációt vártak augusztusra 0,1 százalékos árindex-csökkenéssel havi bázison. Az energiaárak augusztusban 0,6 százalékkal emelkedtek éves bázison a júliusi 2,4 százalék után.

Az élelmiszerek ára augusztusban 2,7 százalékkal, júliusban 2,1 százalékkal emelkedett, a szoláltatásoké pedig 1,6 százalékkal 1,5 százalék után. Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 0,1 százalékos csökkenést mutat az előző havihoz képest és 1,0 százalékos emelkedést éves bázison. Elemzők a HICP 1,2 százalékos éves és 0,5 százalékos havi emelkedését várták augusztusra. https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2019/08/PD19_329_611.html

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Lassult a lengyel fogyasztói árnövekedés »