Lengyelországban nőtt az ipari termelés

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Lengyelországban az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés szeptemberben éves összevetésben, és a becsültnél jelentősebben emelkedtek a termelői árak.

A lengyel statisztikai hivatal pénteken azt közölte, hogy szeptemberben az ipari termelés 5,6 százalékkal nőtt éves összevetésben, ami felülmúlta az elemzők 4,7 százalékos várakozását. Augusztusban az ipari termelés 1,3 százalékkal zsugorodott éves szinten. Havi összevetésben a lengyel ipari termelés 10,7 százalékkal emelkedett, az elemzői várakozásokban 10 százalékos növekedés szerepelt. Szezonális kiigazítással az ipari termelésnövekedés éves szinten 3,5 százalék volt az augusztusi szerényebb, 1,7 százalékos bővülés után.

Az előző hónaphoz képest szeptemberben az ipari termelés 1,2 százalékkal nőtt a kiigazított adatok szerint, míg augusztusban 1,2 százalékos csökkenést jegyezték fel. Ugyancsak a lengyel statisztikai hivatal adatai szerint szeptemberben a termelői árak az elemzők által várt 0,6 százaléknál nagyobb mértékben, 0,9 százalékkal nőttek éves összevetésben. Idén augusztushoz képest a termelői árak 0,4 százalékkal emelkedtek, a szakértők mérsékeltebb, 0,3 százalékos növekedést becsültek.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Csökkenti gyártási kapacitását a Nissan »