-->

Ma újra a Parlament elé kerül a nok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mai ülésén az Országgyűlés Áder János köztársasági elnök kifogásai reagálva több ponton is egyértelműsíti a nemzeti otthonteremtési közösségről (nok) szóló kormányzati javaslatot

Az Országgyűlés napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját 9 órakor, ezt követően elsőként az államfő által megfontolásra visszaküldött nok-javaslatot tárgyalhatják újra a képviselők, akik a vita végén módosíthatják a korábban már elfogadott javaslatot. Az indítványt március 17-én - kivételes eljárásban - fogadták el a képviselők a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal javaslatára.

Így szólt a kritika
Áder János visszaküldő levelében azt írta: támogatandó cél a családok otthonteremtési lehetőségének bővítése állami támogatással, ám ennek végrehajtása áttekinthető, a folyamatban részt vevőknek megfelelő garanciákat biztosító szervezet kialakítását igényli, a működés szigorú hatósági felügyelete mellett.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága kedden tizenhét pontból álló, zömében egyértelműsítő, pontosító módosító csomagot fogalmazott meg a parlamentnek.

Elfogadhatják a furcsa kormányzati javaslatot

A szavazásokon a Miniszterelnökséget vezető Lázár János javaslatára módosíthatják az államháztartási törvényt, így a kormány egy kiemelt közfeladat ellátására akkor is adhatna költségvetési forrásokat, ha az ahhoz szükséges előirányzat csak később biztosítható.

A képviselők a közérdekű adatigényléssel összefüggésben a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényt is módosíthatják. A parlament a határozathozatalok után kilenc előterjesztésről tarthat általános vitát, köztük három új törvényjavaslatról: a honvédelmi miniszter javaslatára a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről, az igazságügyi tárcavezető kezdeményezésére az igazságügyi szakértőkről, míg a külgazdasági és külügyminiszter indítványára a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról születhetnek új jogszabályok.

A jövő hét kevés izgalmat tartogat
Hiszen a Ház kéthetes ülése a következő hétfőn, a kormánynak szóló kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Könnyülhet a teher a borászok számára »