-->

Magyar cégek is ott vannak a legjobbak között

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régiós) ranglistáját idén egy online aukciós ház, a holland Catawiki vezeti, a rangsorra került cégek 52%-a a szoftveripart képviseli. Ebben az évben öt magyar vállalat fért a legjobb 500 közé, a közép-kelet-európai régiós harmadik helyezett Szallas.hu a 70. helyet foglalja el a listán.

Erős a tech-szektor

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenötödik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő technológiai, internetes és telekommunikációs cégeket, valamint az élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó vállalatokat az EMEA-térség 28 országában, a megelőző négyéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedésük alapján.

„Az EMEA, az amerikai, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térség programjainak jobb összehangolása érdekében a növekedést az eddigi öt év helyett most négy évre vetítve vizsgáltuk, melynek eredményeképpen a 2014-es, 1711%-os átlagos növekedési ráta 2015-ben 1012%-ra csökkent. A rövidebb időszak ellenére azonban az összesített győztes Catawikinek így is komoly gratuláció jár, hiszen még így is látványos, 45080 százalékos növekedési rátát könyvelhet el. A Fast 500-rangsor eredményei a régió technológiai szektorának erejét bizonyítják, egyben iránytűként is szolgálhatnak a régiós vállalatvezetők számára. A Fast 500 ranglistáján elért helyezés mindig kiemelkedő eredmény, az idei növekedési ráták pedig különösen figyelemre méltóak” – hangsúlyozta Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 500 hazai programvezetője.

Több mint 45 000 százalékos növekedés

A 2008-ban alapított Catawiki online aukciós ház hetente több mint 100 adásvételt bonyolít le 80 különleges kategóriában, mint például veterán autók, gyűjthető kártyák és filmekhez kapcsolódó relikviák. A Catawiki az elmúlt négy évben páratlanul magas, 45080%-os árbevétel-növekedést produkált, szakosodott árverezői havonta átlagosan 12 millió látogatót felügyelnek. 

Az idei Technology Fast 500-rangsor teljes mezőnyének 52 százaléka a szoftveripart képviseli, míg az iparágak közötti versenyben második helyen az internetes szektor áll 18 százalékkal. A listát a távközlési szektor (10%) folytatja, melyet sorrendben a hardver (10%), az élettudományok (6%) és a tiszta technológiák iparágai (4%) követnek.

A legtöbbször szereplő ország – immár öt egymást követő évben – idén is Franciaország lett: 87 céggel képviseltetik magukat az összesítésben, őket az Egyesült Királyság (72) és Norvégia (50) követik a dobogón.

Magyar cégek a listán

„Internetes, illetve kommunikációval vagy szoftverfejlesztésekkel foglalkozó magyar cégek fértek fel a Deloitte idei ötszázas listájára. Örömteli eredmény, hogy a 2015-ös közép-kelet-európai Fast 50 verseny harmadik helyezettje, a Szallas.hu Kft. 1209 százalékos árbevétel-növekedésével idén is bekerült a legjobb száz cég közé” – tette hozzá Csűrös Balázs.

466 százalékos növekedésével a Gravity Research & Development Zrt. a 218. helyezést érdemelte ki, őket a GPS Tuner Kft. (452%, 223. hely), az Unas Online Kft. (240%, 452. hely) és a JátékNet.hu Webáruház Kft. (221%, 477. hely) követi.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A jövő munkahelye - fizikai vagy online jelenlét? »