Magyar fejlesztés gyorsítja az álláskeresést

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentősen csökkenti az első körös kiválasztásokhoz szükséges időt az Indivizó kifejezetten online álláskeresésre optimalizált videointerjú alkalmazása. A magyar startup fejlesztését elsőként a piacvezető Profession vezeti be.

Jelentős újítás

Magyarországon elsőként a Profession nyújt videointerjú-készítési lehetőséget a munkakeresőknek.

„A nemzetközi és magyar lehetőségeket figyelembe véve választottuk az Indivizót, mert rendkívül jól kezelhető felületet és kiemelkedő személyre szabhatóságot biztosítottak. Piacvezetőkként nem csak azt tartjuk fontosnak, hogy elérhetővé tegyük ezt a szolgáltatást, hanem azt is, hogy edukáljuk fogyasztóinkat az aszinkron kiválasztási lehetőségről” - hangsúlyozta Martis István, a Profession ügyvezető igazgatója.

Fontos az automatizálás

A HR-szakmában egyre elterjedtebbek és népszerűbbek az automatizált előszűrési lehetőségek, hiszen az aszinkron videointerjú lehetősége időt, pénzt és energiát takarít meg a kiválasztás során, így a toborzásért felelő szakemberek munkája nem kizárólag adminisztrációról szól.

A legtöbb hasonló megoldással ellentétben az Indivizo automatizált videointerjú alkalmazásának köszönhetően a HR-es szakembernek nem szükséges időpontot egyeztetnie és online lennie a felvétel alatt. A kérdések előzetes beállítása után az alkalmazás levezényli az egész folyamatot, akár egy óra alatt egyszerre 100 jelölttel is.

Segít a kiválasztásban

A lehetőség objektívabbá is teszi a felvételi folyamatot, hiszen a jelöltek rögzített válaszai több kollégával is megoszthatóak, hogy együtt dönthessék el, kit hívnának be személyes interjúra. Az automatizált folyamat a jelölteknek is rugalmasságot biztosít, mert bárhol és barmikor válaszolhatnak a kérdésekre a határidő leteltéig.

Összességében elmondható, hogy kiválasztásukhoz szükséges idő akár negyedére csökkenhet, mégis lényegesen több jelöltnek adhatnak lehetőséget, hogy megmutassák magukat.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egymilliót keresett egy ismerős beajánlásával »