Magyar lehet a világ első készpénzmentes városa

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elképesztő felhívást tett közzé a Peak Financial Services. A magyar vonatkozásban, sőt a világon is egyedülálló projektre egyelőre bármilyen település jelentkezhet, amely az innovatív és nyitott szemléletével rövidesen a figyelem középpontjába kerülhet.

Ami eddig sikerült

A cégcsoport évek óta aktív, az egyszerűen igényelhető, készpénzhelyettesítő prepaid kártyák piacán, mára Marketplace szolgáltatásával belépett az m-commerce piacra; 2018. január 1-jén sikeresen, száz százalékban készpénzmentessé tették a Papp László Sportarénát. Emellett vállalati prepaid kártya rendszerünkek köszönhetően készpénzmentessé tettek több logisztikai vállalkozást, sőt, 2017 végén egy perc alatt megköthető, teljesen testre szabható balesetbiztosítással bővítették szolgáltatási portfóliónkat.

Még az idei évben várhatóan bevezetik virtuális prepaid kártya terméküket, kártyáikhoz virtuális bankszámlaszámot kínálnak, sőt piacra dobják a régió első digitális folyószámla szolgáltatását, mellyel kétség kívül belépnek a digitális bankok körébe.

Készpénzmentesítés

A készpénzmentesítés a digitalizációs folyamatok legelőremutatóbb területe. A fenti szolgáltatásportfolió összekapcsolásával lehetőség nyílt teljes földrajzi régiókat készpénzmentessé alakítani. Ezzel is csökkenhet a készpénz társadalomra gyakorolt negatív hatása, fehéríteni lehet a gazdaságot és kényelmesebbé tenni a lakóközösség életét.

Első hallásra meglepő lehet a felvetés, hogy épp egy magyar városban valósuljon meg mindez, hiszen vannak helyek, amelyek fejlettségben előrébb tartanak. Hallhattunk is már például kínai kezdeményezésekről, viszont ilyen viszonylatban akár több 10 millió fős városokra kell gondolni. A cashless city koncepció sokkal könnyebben megvalósítható egy kisebb városban, ahol kevésbé differenciált a lakosság, a Peaknek pedig cégcsoport szinten minden tapasztalata és háttere megvan a készpénzmentesítéshez. Egy cashless city alapjaiban változtathatja meg pozitív irányba egy teljes város lakóinak mindennapjait.

A cashless city, vagyis készpénzmentes város számos előnyt hoz majd magával a társadalomra nézve. Ezek például:
- Gazdaságfehérítés
- A készpénz drága, készpénzmentes megoldások kedvezőbbek
- A készpénzmentesség biztonságosabb a készpénz használatnál
- Az emberek egy ilyen komplex fejlesztés által modernebb környezetben élhetnek
- Edukáló és közösségépítő hatásai is vitathatatlanok

A készpénzmentes város feltételeinek témakörében hamarosan megjelenik a cég saját készítésű átfogó tanulmánya is. Várják tehát azon magyar városok jelentkezést, akik szeretnének készpénzmentessé válni. A kiválasztott jelentkezővel, vagy jelentkezőkkel akár már 2-3 év alatt megvalósítanák a világ első készpénzmentes városát.

Jelentkezni a www.keszpenzmentes.hu oldalon lehet.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nőtt a késve fizetési probléma hazánkban »