-->

Magyar startupot venne a Cisco

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Cisco megvenné a PortfoLion egyik magyar startup befektetését, a Banzai Cloud Zrt.-t.

A Cisco bejelentése a cég minden elemére kiterjedne, a felvásárlás pontos részleteit az érintettek nem hozták nyilvánosságra. Az akvizícióhoz több hivatali engedély is szükséges. A tájékoztatás szerint a Cisco-nak ez lehet a második felhő-fókuszú akvizíciója: októberben a cég felvásárolta az izraeli Portshift céget, amely felhőalapú biztonsági megoldásokkal foglalkozik.

A Banzai Cloud akvizíciója várhatóan a Cisco második pénzügyi negyedévének végére zárul le. A PortfoLion kockázati tőke- és magántőke befektető közleménye szerint a hasonló történetek példaként szolgálhatnak arra, hogy Magyarországról és Kelet-Közép-Európából is lehet nemzetközi sikersztorit építeni. A Banzai Cloud eredményei segítik majd a hazai és regionális startup ökoszisztéma szintlépését is - mondta a várható felvásárlásról Molnár András, a Banzai Cloudot vezető befektetőként támogató, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgatója.

A 2017-ben alapított budapesti székhelyű Banzai Cloud két körben több mint 5 millió dollár tőkét vont be a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A befektetésekben részt vett a FastVentures és a Euroventures, utóbbi a kezdetektől, alapító befektetőként segítette a vállalkozást - közölték.

A PortfoLion az OTP Csoport tagja, több mint 10 éves tapasztalata van vállalkozások növekedési elképzeléseinek támogatásában. Jelenleg több mint 230 millió eurós forrásból a cég Európa-szerte keresi a következő jelentős befektetéseit. A Banzai Cloud Zrt. 37 dolgozót foglalkoztat.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Befektetési alapok: az elmúlt hét nap kiemelkedő forgalmai »