Matolcsy: meg kell fontolni az euró bevezetését

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Olyan időket élünk, amikor a kormányoknak és jegybankoknak nagyon szorosan együtt kell működni, össze kell fogni - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank által rendezett Lámfalussy-konferencián pénteken Budapesten.

 

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Matolcsy György megnyitó beszédében kiemelte: az Európai Unió összes tagállamának végső soron kötelező lesz belépni az eurózónába, bevezetni az eurót, azonban meg kell fontolni, mikor kell ezt megtenni. Napjainkban a kormányoknak és a központi bankoknak együtt kell működni, Magyarországon a kormány és a jegybank új vezetése "kéz a kézben" együtt dolgoznak - emelte ki a jegybank elnöke.

Matolcsy György a megnyitó beszédében jó egészséget kívánt a pénteki konferencia és a díj névadójának, Lámfalussy Sándornak. Az MNB elnöke ezzel párhuzamosan Lámfalussy Sándor köszönő szavait is tolmácsolta a konferencia résztvevőinek. Matolcsy György bejelentette: Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke kapja az első Lámfalussy-díjat.

A konferencián az eredeti programhoz képest a török jegybank alelnöke nem vesz részt. Az eredeti program szerint előadást tartott volna Turalay Kenc, a török jegybank alelnöke.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Maradhat a 15 ezres PIN határ a bankkártyákon »