Matolcsy: nem az emberektől, az államtól vesszük el a pénzt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy olyan állam, amely nem tudja rendben tartani a pénzügyeit, rá lesz kényszerítve, hogy szolgai módon viselkedjen - jelentette ki az Észak-Magyarország hétfői számában megjelent interjúban Matolcsy György.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak a nemzetgazdasági miniszter kijelentette: az ország saját útját járja, és ezzel is jelentős lépéseket tesz a meghirdetett szabadság felé.

A miniszter azt mondta: az elmúlt pénteki bejelentések teljes összhangban vannak a korábban meghirdetett gazdaságpolitikával. Ezek az intézkedések arra utalnak, hogy "Magyarországot újjáépítjük úgy, hogy nem az emberekre terheljük ennek a költségeit. Nem a családoktól, nem a kis- és közepes vállalkozásoktól vonjuk el a pénzt, nem csökkentjük a nyugdíjakat" - fogalmazott Matolcsy György.

A miniszter kitért arra, hogy az állam most saját magától von el pénzt, valamint olyanoktól, akik eddig nem vették ki kellően a részüket a terhek viseléséből. Itt az ideje, hogy mindenki arányosan fizessen adót és járulékokat - szögezte le.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés