Megállapodott a Volánbusz és a NÚSZ

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., ezáltal a Volánbusz is csatlakozott a NÚSZ nagyvásárlói programjához; a két cég az összefogással, a viszonteladói jutalékok és a banki költségek megspórolásával jelentős összeget takarít meg.

A jelentős járműflottát kezelő társaságok a NÚSZ nagyvásárlói programjának köszönhetően gyorsan, kényelmesen és nagy tételben tudnak e-matricát vásárolni gépjárműveikre. A vásárláshoz kapcsolódó ügyintézés egy része online zajlik, a programban részt vevő cégeknek lehetőségük van utólagos elszámolásra és külön NÚSZ-os ügyintéző áll a rendelkezésükre. A közlemény idézte Bartal Tamást, a NÚSZ vezérigazgatóját, aki kifejtette, a társaság hosszú távú célkitűzéseiben kiemelt helyen szerepel a szolgáltatói jelleg erősítése és az állami vállalatok közötti szinergiák kihasználása.

Ennek érdekében a saját tulajdonú vagy üzemeltetésű járműparkkal rendelkező társaságoknak olyan együttműködési megállapodást ajánlanak fel, amely kedvező feltételeket biztosít az e-matricás rendszer igénybevételéhez, a díjfizetős utak használatához kapcsolódó termékek megvásárlásához. Eddig több mint 200 vállalkozás mintegy 17 ezer járművel csatlakozott a NÚSZ nagyvásárlói programjához.

"A nagyvásárlói programhoz csatlakozó állami vállalatok és szervezetek a viszonteladói jutalékok és a banki költségek megspórolásával jelentős összeget takarítanak meg a magyar állam központi költségvetésében" - tette hozzá a szakember. A hat regionális közlekedési központot idén ősszel integráló Volánbusz Zrt. elnök- vezérigazgatója, Dávid Ilona a közlemény szerint elmondta: "az integráció jelentősége nemcsak a területileg eltérő tevékenységek és informatikai rendszerek összehangolásában, egységesítésében vagy a párhuzamosságok megszüntetésében rejlik; ugyanilyen fontos az állami forrásokkal való takarékosabb gazdálkodás és a hatékonyabb működés is."

A vállalatok döntően decemberben vásárolják meg járműveikre a következő esztendőre érvényes e-matricáikat, mivel ezek árát költségként még az adott évre el tudják számolni. Kiemelték, a 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat még most sem késő megváltani. A NÚSZ nagyvásárlói programja nyitott, ahhoz nem állami tulajdonban lévő cégek is csatlakozhatnak, de azokra a kisvállalkozásokra is gondoltak, amelyek nem rendelkeznek nagyobb járműflottával. Nekik - az autósokhoz hasonlóan - a NÚSZ Zrt. az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol tranzakciós díj nélkül, online, akár több gépjárműre is egyszerűen meg lehet venni az e-matricát.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Útdíj: bizony, sokat bliccel a magyar »