Megduplázta jelzáloghitelállományát a MagNet Bank

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. követelésállományának egy részét 2018. április 27-én a MagNet Bankra ruházta. Az új akvizícióval a közösségi bank több mint duplájára növelte a lakossági jelzáloghitelállományát.

A Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján, az UCB Ingatlanhitel teljesítő lakossági kölcsönszerződéseinek egy része 2018. április 27-től szerződés-állomány átruházás útján került a MagNet Bankhoz.

A tranzakció sikeresen lezárult, az érintett ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a hitelfelvevők mostantól a MagNet Bank felé tesznek majd eleget – változatlan kondíciókkal – törlesztési kötelezettségüknek - tájékoztatott sajtóközleményében a közösségi bank.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Fókuszban az értékalapú szemlélet

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. értékesített jelzáloghitel állománya követelésértéken 26 milliárd forint volt, amelyből a teljesítő állomány 25 milliárd, a nem teljesítő állomány pedig 1 milliárd. Ebből az állományból a MagNet Bank 54 százalékot vett át.

A tranzakció lebonyolításában a KPMG Tanácsadó Kft. közreműködött, mint az UCB Ingatlanhitel Zrt. kizárólagos pénzügyi- és adótanácsadója.

"A MagNet Bank számára fontos, hogy értékalapú szemléletét érvényesíteni tudja a lakossági hitelezési piacon is, így a mostani felvásárlással úgy látjuk, hogy nemcsak hitelportfoliót vásároltunk, de lehetőséget kaptunk arra is, hogy párezer új ügyfelünk számára más távlatokat nyissunk a pénzügyi tudatosság és a társadalmi felelősség terén" - mondta a MagNet Bank elnöke.

"Természetesen kiemelt szempont volt emellett, hogy ezzel a tranzakcióval is érdemben tudtunk növekedni, erősítve a stabil, tőkeerős, 23 éve töretlenül nyereséges működésünket" - tette hozzá Fáy Zsolt.

Mit jelent ez az UCB korábbi ügyfeleire nézve?

Az átruházás azt jelenti, hogy a korábban az UCB-től felvett kölcsön miatti kötelezettségeket (pl. havi törlesztőrészletek megfizetése) 2018. április 27. napjától a MagNet Bank felé kell teljesíteniük a korábbi ügyfeleknek - olvasható a közösségi bank honlapján.

Az átruházással a szerződési feltételek, kondíciók nem módosulnak, a következő szerződés szerinti átárazódásig az adósok havi törlesztőrészlete, illetve a törlesztés napja (minden hó 12-e) nem változik.

Az átruházással érintett kölcsönszerződésből eredő fizetési kötelezettségeket - különös tekintettel a havi törlesztőrészletek megfizetésére - ezen időponttól kezdődően a MagNet Bank által vezetett új technikai számlaszámra történő átutalással vagy a MagNet Bank bármely bankfiókjában történő készpénzbefizetés útján tudják teljesíteni.