-->

Megelégelte a kormány a Uber térnyerését

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Adóhivatali vizsgálat indult az Uber taxicég ellen - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

Nem mindig teljesítik a feltételeket

A szaktárca közleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasítására adóhivatali vizsgálat indult az Uber taxicég ellen, amely érdemi adófizetés, és sok esetben a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesítése nélkül végzi tevékenységét.

Az NGM hangsúlyozta, hogy a tárca a vizsgálattal a piaci verseny megóvását, valamint az adózó és a vonatkozó szabályokat betartó taxisok védelmét akarja biztosítani.

Nem fizet adót az Uber

A Hollandiában bejegyzett Uber International Holding B. V. gyakorlatilag internet-alapú diszpécser szolgáltatást nyújt a magyar "sofőrök" és utasok számára, jutalékért, és miután nem rendelkezik magyarországi telephellyel, itthon nem fizet adót, a leányvállalataként működő Uber Hungary Kft. is érdemi adófizetés nélkül végzi tevékenységét.

Az Uber rendszerébe bekapcsolódott magyar sofőröknek - tekintettel arra, hogy Magyarországon végeznek üzletszerű tevékenységet - az általuk szerzett jövedelem után adózniuk kell - hívja fel a figyelmet az NGM.

Számos visszajelzés érkezett, hogy az Uber rendszerében résztvevők jellemzően nem teljesítik az adókötelezettségeiket, a személyszállításra vonatkozó szakmai követelményeket - közölte az NGM.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Meghosszabbodik a taxisok autócseréjének határideje »