Megérkeztek a fogyasztóbarát hitelek a Budapest Bankhoz is

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Budapest Banknál a mai naptól igényelhetik az ügyfelek az új, Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt. A pénzintézet kiválóan teljesít idén a jelzáloghitelezés területén, hiszen az év első kilenc hónapjában közel 26 milliárd forintnyi jelzáloghitel-igénylést fogadott be, ami 58 százalékos növekedés 2016 azonos időszakához viszonyítva. A Budapest Bank vállalja, hogy hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén 5 nap alatt döntést hoz a bankhoz benyújtott jelzáloghitel-igénylésekről - tájékoztatott közleményében a Budapest Bank.

2017. október 18-tól már a Budapest Banknál is elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, amellyel Magyarország területén lévő új és használt ingatlan vásárlására, valamint lakáscélú kölcsön kiváltására van lehetőség.

A feltételek

A hitel felvételének egyik feltétele, hogy a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlanra a futamidő végéig vagyonbiztosítást kell kötni, minimum a kölcsönösszeg erejéig fedezetet nyújtó, legalább elemi károkra kiterjedően.

A minimum 2 millió, maximum 45 millió forintos hitelösszegre igényelhető konstrukció 5 és 30 év közötti futamidő mellett 5 vagy 10 éves rögzített kamatozással érhető el. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel akár már 4,24 százalékos kamattal és 4,33 százalékos THM-mel is igényelhető.

A kedvező kamat érdekében nem kell semmilyen extra vállalást tenni, a bank ráadásul a felmerülő egyszeri költségeket vagy visszatéríti, vagy átvállalja.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket kínáló a bankok kötelezettséget vállalnak arra, hogy az értékbecslés beérkezésétől számítva a hitelbírálat nem tarthat tovább 15 napnál. A Budapest Bank megújított folyamatainak köszönhetően hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén mindössze 5 nap a hitelbírálati idő minden saját jelzáloghitel-igénylés esetén.

Kiváló év

Az idei év kiválóan alakul a jelzáloghitelezés terén a Budapest Banknál, az év első kilenc hónapjában ugyanis közel 26 milliárd forint jelzáloghitel-igénylést fogadtak be, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 58 százalékos növekedést jelent.

Az átlagos igényelt hitelösszeg 10,8 millió forint, amelyet az esetek 85 százalékában pedig használt ingatlan vásárlására fordítják az ügyfelek.

A Budapest Banknál is kedvezőbbek lesznek a hitelfeltételek
A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról értesítette a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szeptember 28-án.

Hirdetés
Kereskedés

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és...

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Hirdetés
Csok

Csok: nem mindenhol nagy segítség

Megyénként és városonként hatalmas szórás: van, ahol a CSOK az ingatlan...

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tíz évet kulizhatsz a lakásodért, ha nem eszel »

4IG 3500 (-1,13 ) ESTMEDIA 127 (1,60 ) MOL 2606 (-0,31 ) NUTEX 38 (-7,32 ) OPUS 700 (0,14 ) OTP 9940 (-1,39 ) OTT1 270 (-2,17 ) PANNERGY 664 (-0,90 ) RICHTER 5050 (0,70 ) SET Group 255 (1,19 ) ZWACK 17700 (-0,28 )