Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán 2020-ra a Duna House, amennyiben az ingatlanárak a jelenlegi ütemben emelkednek. Ön szerint is megfizethetetlen város lesz Budapest? Szavazzon!

Megfizethetetlen lesz Elég egyértelmű a trend, hiszen a belvárosi árak megduplázódtak az ingatlanpiaci fellendülés kezdete óta. Míg 2014-ben 420 ezer, addig 2017-ben már 788 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár. És a legfrissebb adatok szerint a növekedés továbbra sem enyhül, idén már a 900 ezer forintot közelítette az V. kerület átlagos négyzetméterára. Így a jelenlegi növekedési ütemmel számolva két év múlva már a legtöbb belvárosi ingatlan milliós négyzetméteráron fog elkelni. A fővárosi ingatlanok megfizethetetlenek lesznek, ahogy az a fejlett világ fővárosaiban megszokott. Nincs ebben semmi különös.

Összeomlik a piac Folyamatosan hergeli a piacot a Duna House, igyekeznek egyre feljebb srófolni az árakat. Pedig az ingatlanosok is jól tudják, hogy miként a fák sem nőnek az égig, úgy az ingatlanpiac is összeomlik időről, időre. Ha tehát már negyedik éve emelkedik a négyzetméterár, sőt, azóta megduplázódott, akkor a régi tőzsdei tapasztalat alapján lassan készülhetünk egy testes korrekcióra, vagy a trendtörésre. Pláne, hogy az árak a felső kategóriás belvárosi ingatlanok esetében már rég túlnőtték az egymilliós álomhatárt. Emiatt már pszichológiai vonzereje sincs ennek az árszintnek. Az örökké emelkedő trend csak délibáb. 2020-ra vége lesz a fellendülésnek.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem csak a lakásárak szabadultak el »