Fellendítené a turizmust Szlovákia

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Hosszú távú idegenforgalmi stratégiát dolgozott ki a szlovák építési, közlekedésügyi és régiófejlesztési minisztérium - jelentette be Frantisek Palko a szaktárca államtitkára a program pénteki bemutatóján Pozsonyban.

Szlovákiában az idegenforgalom csak a GDP 2 százalékát adja és a kormány azt szeretné elérni, hogy 2020-ig megközelítsék az EU-s átlagot, a GDP 5 százalékát. A 2020-ig szóló intézkedéseket magába foglaló stratégia két pillérre épül: Szlovákia mint márka marketing-támogatásának erősítésére, és a vendéglátóipari szolgáltatások minőségének javítására. Utóbbi érdekében egy "nemzeti minőségi rendszert" alakítanának ki, és a szaktárca által összeállított pontozásos értékelés alapján sorolnák be a szlovákiai szállodákat és más vendéglátóipari egységeket a szolgáltatások minőségének átláthatóvá tétele érdekében.

A besorolás kialakítását a külföldről érkező turisták alacsony száma mellett az is indokolta, hogy az utóbbi években 60-70 százalékkal emelkedett a hazai üdülést választó turisták száma, akik szeretnének jobb képet kapni az egyes szálláslehetőségek és szolgáltatások minőségéről - mondta Frantisek Palko. A szakminisztérium adatai szerint Szlovákiában megközelítőleg 120 ezer embert foglalkoztatnak az idegenforgalomban.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hatalmas az érdeklődés a szálláshelyek támogatására »