Megint fennakadt egy ázsiai étterem a rostán

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A főváros XIV. kerületében egy távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették

A szakemberek és elrendelték 135 kilogramm alapanyag, illetve félkész- és készétel megsemmisítését - közölte a hatóság.

A tájékoztatás szerint az éves terv alapján ütemezetten, laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni az ellenőrök, de az elfogadhatatlan állapotok miatt a mintavétel meghiúsult, az üzletet be kellett zárni. Az étteremben mindenhol kosz és rendetlenség volt, a raktárt lakásnak is használták.

Nem lehetett szép látvány

A nyomon követhetetlen alapanyagokat össze-vissza tárolták, a hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve. Az alapanyagok, a helyben készült félkész- és készételek fagyasztása során sem biztosították a nyomon követhetőséget, a termékek nagy része azonosíthatatlan volt, de lejárt termékeket is találtak az ellenőrök. Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat.

Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszerbiztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra - közölte a Nébih. Július végén egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében végeztek ellenőrzést a hivatal munkatársai, ott is azonnali hatállyal be kellett zárni az üzletet az élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ilyen is van: mindent előírást megszegett az állattartó »