Megrohanták a vásárlók a hazai lakáspiacot

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Idei legerősebb hónapját zárta a magyarországi ingatlanpiac júliusban, 13 215 adásvétel bonyolódott, valamint 60-65 milliárd forint lakáscélú jelzáloghitelre szerződtek.

Tájékoztatásuk szerint az adásvételek júliusban az előző év azonos időszakához képest 4 százalékkal, az előző hónaphoz mérten pedig 10 százalékkal emelkedtek. A piac stabilizálódása és a folyamatos emelkedés a Duna House szerint annak köszönhető, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztott adásvételek megvalósultak.

A pandémia időszakában sokan átértékelték, hogy milyen otthonra van szükségük, milyen ingatlanra vágynak, így ez jelentősen alakította a vásárlók igényeit, amellyel plusz vásárlások is megjelentek. Az utolsó kéthavi felzárkózó piaci adatoknak köszönhetően, éves szinten is csökkent az elmaradás mértéke.

2020-ban eddig közel 73 ezer ingatlanpiaci tranzakciót becsül a Duna House, amely már csak 19 százalékos visszaesés az előző év ugyanezen időszakához képest - tették hozzá. A következő hónapokban a hitelpiacon is megindulhat az erősödés az ingatlan-közvetítő hálózat hitelcentrumának várakozásai alapján.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A második hullám lehet az igazi erőpróba a munkaerőpiacon »