Megvan az M4-es autópályatender nyertese

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Közös ajánlattevőként a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. és UTIBER Közúti Beruházó Kft. vizsgálhatja felül az M4-es autópálya, Berettyóújfalu-Nagykereki és az országhatár közötti szakaszának tervdokumentációját - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által közzétett nyílt tenderre három ajánlat érkezett, amelyek közül a legalacsonyabb összegű, 294 millió forintos lett a nyertes. Az eredetileg becsült ellenérték 300 millió forint volt.

Ajánlatot tett még a RODEN Mérnöki Iroda Kft. valamint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. is. Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője elmondta, hogy a kormány tervei szerint ennek az uniós költségvetési ciklusnak a végéig elkészül ez az autópálya szakasz, amely nem kapcsolódik a nemrégiben leállított M4-es szakaszokhoz.

Az M3-as autópálya Berettyóújfalu-Nagykerekinél csatlakozik az M4-es autópályához, hogy onnan - az országhatáron át - Nagyvárad felé induljon tovább. Így ez a rövid szakasz egy másik uniós folyosó része. A magyar felet sürgeti, hogy román oldalon már építik az autópálya folytatását - tette hozzá Loppert Dániel.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Átadták az M4-es autóút új szakaszát »