Milliárdos beruházást jelentett be az Eagle Ottawa

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kilencmilliárd forintból két év alatt duplájára növeli gyártókapacitását és bőr üléshuzatok varrásával bővíti tevékenységét az Eagle Ottawa cég Szolnokon, ezzel az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó társaság hosszabb távon 1000-1200 új munkahelyet teremt – jelentette be a cég vezetője és a város polgármestere pénteken sajtótájékoztatón a városban.

Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója közölte: a fejlesztés előkészítését megkezdték, várhatóan 2017-ben kezdődhet el a termelés a 30 ezer négyzetméter alapterületű új gyáregységben. A prémium autógyártók megrendelésére kész bőr-üléshuzatokat is varrnak majd az újonnan épülő üzemrészben.

Új munkahelyek

Szalay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) a tájékoztatón hangsúlyozta: a Tisza-parti megyeszékhely ipari parkjának utolsó beépíthető 10 hektárjára tervezett bővítés rövid időn belül 500, a későbbiekben pedig összesen 1000-1200 új munkahelyet teremt.

Fejlődik Szolnok gazdasága és a helyi termelő beruházások tekintetében is erős a város. Rámutatott: a citromsavgyár felépítésével és ezzel a fejlesztéssel a szolnoki ipari park megtelik, ezért a közeljövő legfontosabb feladatainak egyike lesz a zóna 300 hektárral tervezett kibővítése, amelyet a kormány is támogat.

Majdnem 15 éve itt vannak

A családi vállalkozásként indult, ma világszerte 20 telephelyen működő, 150 éves múltra visszatekintő Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemmel bővülve, 2004-ben elsőként költözött a város ipari parkjába. Ugyancsak Szolnokon működik 2009 óta az észak-amerikai cég európai kutatás-fejlesztési központja is. A társaság festett bőrből szabja a vezető autómárkák üléshuzatait, 15 országban 40 partnercéggel áll kapcsolatban és 95 autótípus beszállítója.

Milliárdos forgalom

A nyilvános cégadatok szerint az Eagle Ottawa Hungary Kft. éves értékesítési árbevétele 2012-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, 2011-ben 15,7 milliárd forint volt. A bevétel túlnyomó része exportból származik. A társaság adózott eredménye ugyanezen időszakban 1,8 milliárdról 3,7 milliárd forintra nőtt.

A cég szolnoki üzeme 2011-ben és 2013-ban is jelentős, összességében több milliárd forintos fejlesztést hajtott végre, 28 000 négyzetméterre növelve gyárának korábbi alapterületét. A cégnek több mint 1000 magyarországi alkalmazottja van.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Továbbra is gyengélkedik a brit autógyártás »