Minden idők legrosszabb negyedévére számíthatunk

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

James Bullard, az amerikai jegybank (Fed) St. Lousi-i tagbankjának az elnöke szerint a második negyedévi amerikai gazdasági mutatók minden idők leggyengébb számai lehetnek.

James Bullard egy telekonferencia keretében szerdán azt mondta, hogy szerinte a harmadik negyedév átmeneti lesz, a negyedik negyedévben pedig már látványosan erősödik a gazdaság és ez kitart majd jövőre is.

A Fed területi igazgatója a gazdaságot autóhoz hasonlította, ami javításra szorul és ezért le kell lassulnia, de az autó motorjával semmi gond. Bullard szerint: "A koronavírus eltűnésével a gazdaság újraindul, ha addig mindent jól kezelünk és mindent egyben tartunk".

A Fed-illetékes szerint az amerikai gazdaság akár 50 százalékkal is gyengülhet és a munkanélküliségi ráta elérheti a 30 százalékot. Bullard azzal számol, hogy különösen a második negyedévben nő gyorsan a munkanélküliség, de ahogy erőre kap a gazdaság, a munkanélküliségi ráta szintén gyors ütemben visszagyengül majd a jelenlegi 50 éves, 3,5 százalékos mélypontra.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Meglepetést okozott a Telekom »