Minden másodpercet számolnak a lengyelek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Lengyelország a járványügyi korlátozások miatti termelésleállások minden egyes hónapjával két százalékpont GDP-növekedést veszít a lengyel pénzügyminiszter szerint.

"Gazdaságunk minden egyes havi leállással 2 százalékpont GDP-növekedést veszíthet" - idézi a Polityka Insights lap Twitter-üzenetben a lengyel pénzügyminiszter kijelentését. A miniszter közölte, hogy Lengyelország gazdaságvédelmi intézkedéseivel szükség szerint igazodik a változó feltételekhez. "Annyi verzióban állítjuk össze az intézkedéscsomagot, amennyire csak szükség lesz" - idézte a lap a pénzügyminisztert.

"Ahogy a helyzet változik, úgy változnak az alkalmazott eszközeink is. Úgy két-három hetente lehet felülvizsgálatra számítani" - mondta, hozzátéve, hogy a következő fázisban a nagyvállalatok támogatása, a beruházások ösztönzése és az elektronikus adminisztráció kiszélesítése kerülhet sorra. Leszek Skiba pénzügyminiszter-helyettes március végén a 2020-ra jelzett GDP-növekedésből 2,5-3,0 százalékpontos veszteséget valószínűsített minden egyes havi vesztegzár után.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A horvát gazdaság 0,4 százalékkal nőtt »