Minél zöldebb irodaházat próbálnak létrehozni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Bischoff & Compagnons Property Networks GmbH-t 1996-ban alapította Jürgen Bischoff ingatlanfejlesztési és befektetési vegyesvállalatként. "Büszkék vagyunk arra, hogy klasszikus kereskedelmi ingatlanfejlesztőként a hozzáadott érték-lánc teljes folyamatát lefedjük, a telek megszerzésétől a finanszírozáson, a tervezési és övezeti eljárás támogatásán, az építési tanácsadáson át a projekt- és marketingmenedzsmentig."- fogalmazott Richard Teichmann, a közép-kelet-európai térségért felelős ügyvezető partnere.

Hosszú távú vízió

A Bischoff & Compagnons "butik fejlesztőként" olyan kisebb projektekre koncentrál, amelyekben igazán bízik. A cégnél az alkalmazottak úgy érzik, hogy egy professzionális csapat tagjai, akik közösen dolgoznak egy projekten, ami pedig a munkát rugalmassá és hatékonnyá teszi.

"Volt néhány kivételesen sikeres fejlesztésünk Magyarországon 2000 és 2007-2008 között, ezt követően azonban a piac összeomlott, de mi ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy maradunk Budapesten, mert hosszú távú terveink voltak a régióban. Korábbi tapasztalataink arra sarkalltak minket, hogy a fenntarthatóság elvei mentén működjünk tovább. Szorosan együttműködve befektetőinkkel gyakran velük közösen fektetünk be a projektekbe, így nem csupán szolgáltatást nyújtunk nekik.

Véleményünk szerint a fenntarthatóság nem az energia-megtakarítást jelenti, hanem teljes gondolkodásunkat meghatározza, a tervezéstől az épületek 30-40, sőt akár 100 éves jövőjéig." - magyarázza a cég üzleti filozófiáját Richard Teichmann.

A fenntarthatóság és felelősségvállalás az alap, nem a cél

A Bischoff & Compagnons filozófiája üzlet-orientált és transzparens, és kiemelt figyelmet fordít bolygónk korlátozott erőforrásaira. A fejlesztések célja nem a fenntarthatósági igazolások megszerzése, hanem a hosszú-távú, több generációra szóló megközelítés alkalmazása.

"Az elsők voltunk, akik Platinum DGNG tanúsítványt szereztek a berlini Humboldhafen One vagy a kassai Ecopoint irodaházakra - ez utóbb fejlesztést ugyan 7 éve kezdtük el tervezni és 3 éve fejeztük be, de még ma is Szlovákia legzöldebb és legenergiatakarékosabb irodaháza. A legjobb elérhető technológia használata 4 százalékkal növelte az építési költségeket, de a működési költségeken képződő megtakarítás miatt az épület nemcsak ökológiailag, de gazdaságilag is ésszerű."  - magyarázza Richard Teichmann.

Történelmi környezet és modern technológia

A Bischoff & Compagnons nem csak az új fejlesztésekre koncentrál, hanem történelmi (100 évesnél régebbi) épületek átalakítására is. "Nemcsak ingatlanok felújítását végezzük, hanem élhetőbb és felhasználó-barátabb városokban gondolkodunk. Mára a piac is felismerte ezen épületek minőségét és hozzáadott értékét, amelyet képviselnek. Bécsben már számos történelmi ingatlant korszerűsítettünk és azt gondolom, Budapesten is remek lehetőségek vannak."  - tette hozzá Richard Teichmann.

A Bischoff & Compagnons legújabb budapesti fejlesztése a dél-budai Alphagon irodaház, amely a tervek szerint 2019 második negyedévére készül el. A szintenként 860 négyzetméteres területeken már 230 négyzetmétertől kínál irodákat, és így nemcsak nagy bérlőknak, hanem kis- és középvállalatoknak is megfelelő.

Hirdetés
Kereskedés

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és...

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Hirdetés
Csok

Csok: nem mindenhol nagy segítség

Megyénként és városonként hatalmas szórás: van, ahol a CSOK az ingatlan...

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Szilárdtest-akkumulátor fejlesztőbe invesztál a VW »