Mivel bírnak maradásra? Meglepően egyszerű

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A jelenlegi gazdasági körülmények között sok vállalatnak nincsen kerete arra, hogy fizetésemeléssel és bónuszokkal jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakat. A rugalmas munkavégzési lehetőség azonban olyan motivációs eszköz, amely nem jár többletkiadással.

A rugalmas munkavégzés igazi vízválasztó az állásajánlatok terén – derül ki a Regus, a munkaterek globális szolgáltatójának legújabb felméréséből. A megkérdezett üzletemberek 79 százaléka állítja, hogy két hasonló állás közül azt választaná, amely felkínálja a rugalmas munkavégzés lehetőségét, 74 százalékuk szerint pedig a rugalmas munkavégzés a munkaerő megtartását is eredményesebbé teszi.

Drága a toborzás

A munkaerő-toborzás költséges folyamat, amelyen számos nemzetközi vállalat szívesen spórolna.  A brit CIPD humán erőforrással foglalkozó szakmai szervezet az egy alkalmazott távozásával járó költségeket 4625 angol fontra becsüli, amely vezetők esetében akár 5000 font is lehet.

Tekintettel arra, hogy a munkaerő-megtartást a vállalkozások több mint harmada prioritásként kezeli , milyen lépéseket kellene szem előtt tartaniuk a toborzási költségek csökkentésének, illetve a színvonalas munkaerő vonzásának és megtartásának érdekében? A rugalmas munkavégzés a válaszadók szerint mindhárom kérdésre megoldás lehet.

Ennyire fontos a rugalmasság

A 90 ország több mint 20 000 üzleti vezetőjének véleményét tükröző felmérés megerősíti, hogy a rugalmas munkavégzésnek köszönhetően Magyarországon is ki lehetne küszöbölni a gyors munkaerő-cserélődést, mivel a hazai válaszadók 71 százaléka a rugalmas munkavégzést emelte ki a tehetségeket leginkább vonzó szempontként.

A felmérés legfontosabb eredményei

• A válaszadók 72 százaléka szerint a rugalmas munkavégzés lehetőségének biztosítása a munkavállalók lojalitásának növekedését eredményezi.

• A munkavállalók 56 százaléka utasítaná el azt az állást, amelynél kizárt a rugalmas munkavégzés lehetősége.

• 55 százalékuk állítja, hogy tovább maradt volna az előző állásában, ha lehetősége lett volna a rugalmas munkavégzésre

A felméréssel kapcsolatban Katerina Manou, a Regus regionális igazgatója megjegyezte: „A legjobb munkaerő alkalmazása és megtartása ősidők óta a vállalkozások sikerének kulcsa, azonban nem minden vállalat engedheti meg magának a mesebeli bónuszokat és csábító fizetéseket, hogy versenyképes maradhasson. A munkaerő-cserélődés visszaszorítása abból a szempontból is fontos, hogy el lehet kerülni a HR-cégek bevonásával felmerülő költségeket és a toborzási folyamat kényelmetlenségeit."

„A rugalmas munkavégzés olyan előnyöket kínál a meglévő és leendő munkavállalók számára, mint a kevesebb stressz vagy a munka és magánélet egyensúlyának javulása, emellett költséghatékony megoldást jelent a tehetséges munkaerő vonzására és megtartására. Megdöbbentő, hogy a rugalmas munkavégzés milyen fontos szemponttá vált: sok válaszadó kifejezetten ez alapján válogat az állásajánlatok közül.”

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés