-->

MKB SZÉP Kártya: rekordot döntő rekord

| forrás:
MKB Bank Nyrt.
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A biztató évkezdetet követően a koronavírus-járvány az MKB SZÉP Kártyás juttatásoknál is új helyzetet teremtett. Az április-májusi visszaeséseket követően a nyár, így a belföldi turizmus élénkélülése, különösen kedvező hatással volt az MKB SZÉP Kártyás költések alakulására.

Az MKB SZÉP Kártya közel 10 éves működése során első alkalommal, idén júliusban haladta meg az egy havi költések összege a 3 milliárd forintot. Aztán augusztus újabb csúcsot hozott: a költések összege meghaladta a 3,7 milliárd forintot. Összehasonlításképpen ez a szám több mint kétszerese a 2018. augusztus havi költésnek.

A 2020. augusztusig a költések 15%-kal haladták meg a 2019-es értékeket. A három „zseb” külön-külön: a szállás zsebről 21%-kal, a másik két zsebről pedig 13-13%-kal költöttek többet. A legtöbb költés idén is a vendéglátás alszámláról történt.

A költések növekedését segíthette, hogy az elfogadóhelyek száma 1 év alatt 15%-kal  nőtt és megújult a kártya kommunikációja is.

2020-ban eddig közel 7%-kal több munkáltatói juttatás érkezett a számlákra, mint 2019. január-augusztus időszakában. 2018 hasonló időszakával összehasonlítva  85%-nál is magasabb az emelkedés mértéke.

Bízunk benne, hogy 2020-ban a juttatások és a költések tekintetében is meghaladjuk a 2019-es számainkat. Ebben jelentős segítség, hogy ez év végéig a munkáltatók mentesülnek a munkáltatói juttatások utáni SZOCHO fizetés alól, továbbá az egy munkavállalónak kedvezményes adózással adható éves 800 ezer forintos keretösszeg közel duplája a 2019-esnek.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A magyarok negyede csak későn kap észbe »