Most siessen, aki Kubában akar befektetni!

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Megnyílt a havannai nemzetközi vásár, amelyen 8,7 milliárd dollár értékben 246 konkrét projektet ajánlanak a kubai gazdaságba befektetést tervező külföldieknek.

Kuba befektetőket keres a mezőgazdasági, élelmiszeripari, építőipari, gyógyszeripari és a biotechnológiai szektorba, valamint a megújuló energiák területén is. A milliárdos projektekre befektetőket várnak az ország minden tartományában.

Hatvan országból több mint 4500 kiállító kínálja termékeit a latin-amerikai térség egyik legjelentősebb rendezvényén, amely vasárnaptól hat napon keresztül tart nyitva . Összesen 360 kubai cég vesz részt a kiállításon, közülük a legfontosabbak a marieli szabadkereskedelmi övezet és a havannai teherkikötő.

A rendezvény keretében ülésezik a kubai-kínai és a kubai-magyar üzleti tanács, találkozókat és szemináriumokat tartanak Kanada, Venezuela, Dél-Afrika, Mexikó, Oroszország és más országok üzleti képviselőinek részvételével.

A karibi szigetországban júniusban lépett hatályba a külföldi befektetéseket szabályozó új törvény. A hatóságok csökkentették a külföldi befektetésekre kirótt adókat, valamint erősítették a tulajdoni garanciákat a vegyes vállalkozások számára.

Hivatalos adatok szerint Kubának évente legalább 2-2,5 milliárd dolláros közvetlen tőkebefektetésekre lenne szüksége.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés