Multi veszi meg az IND Groupot

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A core-banki rendszerek vezető gyártója, a Misys felvásárolja az innovatív frontend technológiájáról ismert magyar hátterű IND Groupot, amely a globális pénzügyi technológiai vállalat Digital Channels divíziójává válik - tudatták az IND Group sajtóközleményben.

Globális piacra lép az IND Group

A Misys 120 országban jelenlévő, közel 2000 ügyféllel rendelkező szoftvercég úgy döntött, hogy a jövőben az IND Group digitális banki termékeivel és innovatív megoldásaival erősíti portfólióját. A magyar hátterű IND Group részvények 100 százalékának felvásárlásáról 2014. február 10-én írták alá a szerződést.

A két vállalat között 2013 tavaszától már partneri kapcsolat van, a Mysis a világ számos részén sikerrel értékesíti az IND Group banki front-end megoldásait (Misys BankFusion Digital Channels néven). A Misys így a globális piacon széleskörű (end-to-end) retail banki megoldást tud kínálni.

Az 1997-ben alapított, a 2013-as esztendőt 5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel záró IND Group egyedisége leginkább abban rejlik, hogy nem a banki elvárásoknak próbál megfelelni, hanem az ügyfelek használati szokásaiból kiindulva jut el a végső megoldásig. Ezáltal a bankok is jobban megismerhetik az ügyfeleket, és személyre szabott szolgáltatásaikkal segítik őket pénzügyeik intézése során. A digitális banki megoldások amellett, hogy optimalizálják a csatornaköltségeket, jobb felhasználói élményt biztosítanak, ami nemcsak az ügyfélmegtartás egyre fontosabb követelménye, hanem a sikeres online értékesítés alapja is.

Új megközelítésben a bankolás

„Ez mind az ügyfeleink mind pedig a két cég számára egyaránt egy hihetetlenül izgalmas lépés” – nyilatkozta Nadeem Syed, a Misys ügyvezető igazgatója. „A digitális bankolás piaca napjainkban fénykorát éli. Több mint fél milliárd ember már jelenleg is használ mobil eszközöket pénzügyei intézésére, és ez a szám a következő négy évben meg fog duplázódni. Az IND Grouppal kötött megállapodás erősíti digitális bankolási szolgáltatásainkat, mivel világszínvonalú és ügyfélközpontú megoldásokat hoz a Misys szolgáltatási körébe. Az akvizíció révén erősíteni tudjuk globális piacvezető pozíciónkat.”

„A víziónk mindig is az volt, hogy segítsünk az embereknek jobban megérteni és menedzselni mindennapi pénzügyeiket. A fogyasztók kényelmet, egyszerűséget keresnek, ugyanakkor óvatosak, amikor a pénzükről döntenek. Nekünk az a dolgunk, hogy a bankokat olyan eszközökkel vértezzük fel, melyek segítségével bárki számára élmény lesz pénzügyeik intézése. A Misys keretein belül még jobban fel tudjuk gyorsítani digitális megoldásaink fejlesztését, és így az egész világ számára frusztráció-mentessé tehetjük a bankolást.” – nyilatkozta Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője, aki a jövőben a Digital Channels üzletágat vezeti majd a Misys–on belül.

A Misys további befektetéseket tervez a jövőben a fejlesztési kapacitások terén és szélesíteni szeretné hálózatát is, hogy még több országban váljanak elérhetővé megoldásai. Az IND Group innovációs képességét felhasználva a Misys minden létező banki csatornán átívelő, úgynevezett „omnichannel” megközelítést nyújt pénzintézeti ügyfeleinek - áll a közleményben.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Felpörgette a digitális bankolást a járvány »