-->

Nagy bírságot kapott az ÉkszerTV

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelennek találta az ÉkszerTV ékszer-értékesítési gyakorlatát, és 480 millió forint bírságot szabott ki a műsort működtető Emporia Style Kft.-re - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

Felidézik, hogy az ÉkszerTV című televíziós műsor jelentős, akár 80-90 százalék kedvezménnyel hirdet telefonon keresztül megrendelhető ékszereket.

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata feltárta, hogy az adás ékszer-értékesítési gyakorlata több szempontból is tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben. Kiemelték, a műsor üzemeltetője agresszív kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, valótlanul állította, hogy a bemutatott ékszerek csak nagyon korlátozott ideig és mennyiségben állnak rendelkezésre a reklámozott kedvező áron, ezzel a fogyasztókat azonnali vásárlásra akarta ösztönözni.

A közlemény szerint a kedvezményes árakat fiktív, korábban soha sem alkalmazott, piaci árszínvonalnak nem tekinthető alapárakhoz viszonyították, továbbá megtévesztették a fogyasztókat az ékszerek egyes tulajdonságairól nem bizonyított állításokkal. A megbírságolt cég vállalta, hogy olyan belső eljárásrendet vezet be, amellyel elkerülhetőek a jövőbeni, hasonló jogsértések - tájékoztatott a GVH.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Mégsem egészséges az „egészséges szolárium” »