Nagy lépést tett az MKB

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az MKB - a hazai bankok közül elsőként - lett tagja a Magyar Vállalati Compliance Társaságnak (MVCT). A csatlakozással az MKB tovább erősíti a prudens vállalatirányítás melletti elkötelezettségét és egyúttal támogatja a magyarországi vállalati compliance kultúra további erősítését - olvasható a bank közleményében.

Nemzetközileg is meghatározó szerep

A 2016-ban alakult Magyar Vállalati Compliance Társaságot a hazai és nemzetközi üzleti életben meghatározó vállalatok (Baker & McKenzie, Lidl, METRO) compliance szakértői hívták életre.

Céljuk olyan aktív szakmai közösség létrehozása, amely elősegíti a compliance tudatosság terjedését és fórumot biztosít az aktuális tapasztalatok feladatok innovatív szakmai megoldások elemzésére, tárgyalására. 

Az MVCT iparág-független szakmai szervezet, amely - törekedve a legszélesebb szakmai kompetencia létrehozására - a pénzügyi szektor mellett a gazdaság egyéb területeinek képviselői számára is csatlakozási lehetőséget biztosít.

Fontos a tájékozottság

Az MKB fontosnak tartja a mindenkor legfrissebb vállalati compliance tapasztalatok, eljárások teljeskörű megismerését.

"Hisszük, hogy az MKB compliance munkatársai által alkalmazott innovatív megoldások szakmai szervezetek részére történő bemutatása tovább növelheti a vállalati compliance szektor transzparenciáját, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a tisztességes piaci verseny további erősítéséhez" - áll a közleményben.

"Az MKB megtiszteltetésnek tekinti, hogy a Magyar Vállalati Compliance Társaság a megalakulását követően tagjai közé választotta. Tekintettel arra, hogy az MKB számára kiemelten fontos a jogszabályoknak megfelelő működés, a bank a jövőben Magyar Vállalati Compliance Társaság meghatározó tagjává kíván válni" - írták.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Emelkedett a bankszektor nyeresége »