Nem ad az állam több pénzt a 3-as metróra

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kormánynak érdeke, hogy megújuljon a 3-as metró, de ha a források nem elegendőek, akkor elsősorban a fővárosnak kell gondolkodnia azon, honnan teremti elő a beruházás fedezetét - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

Ennyiből nem fog kijönni

Tuzson Bencét egy más témában tartott sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban kérdezték, hogy sajtóhírek szerint jelentősen megugrott a 3-as metró felújításának összköltsége, legalább 30-40 milliárd forinttal több pénz kellene a kormány által meghatározott 137,5 milliárdos keretnél. 

Az államtitkár azt mondta: a kormány így is jelentős összeggel támogatja a metrófelújítást, ha azonban a források nem elegendőek, akkor elsősorban a fővárosnak kell elgondolkodnia azon, honnan teremti elő a felújítás fedezetét.

Ennyit tudnak csak adni

Hozzátette: ha a fővárosnak "van valamilyen kezdeményezése", arról "lehet tárgyalni", de az biztos, hogy egy meghatározott összeg áll rendelkezésre az országban fejlesztésekre, és ebben az esetben azt kell majd megnézni, hogyan lehet átcsoportosítani.

Az államtitkár kijelentette: alapvetően - a kormányzati támogatáson túl - minden városnak, így Budapestnek is saját forrásaiból kell megoldania a fejlesztéseit.

Januárban még bizakodók voltak
Várhatóan májusban-júniusban megkezdődhet a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása - mondta el Tarlós István főpolgármester januárban a TV2 Mokka című műsorában. Most már kiviteli tervekre írták ki a tendereket, és így "valós vagy vélt árfelhajtó kockázatokat nem árazhatnak be az ajánlattevők, mint az engedélyezési terveknél" - mutatott rá a főpolgármester.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Három évbe telhet a Budapest Airportnak a teljes kilábalás »