-->

Nincs enyhülés, egyre drágábbak a lakások

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Gyorsult az amerikai lakásárak növekedési üteme júliusban az Egyesült Államokban, jelezve, hogy az ingatlanpiac erős maradt a gazdaságot megroppantó koronavírus-járvány kellős közepén is.

Az egész amerikai piacot lefedő S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 4,8 százalékkal emelkedett júliusban a júniusban mért 4,3 százalék után. A júniusi 0,6 százalék után júliusban 0,8 százalékkal nőttek az árak havi összevetésben. Az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában éves összevetésben 3,9 százalékkal emelkedtek a lakóingatlanárak, gyorsult az ütem az előző havi 3,5 százalékhoz képest. Elemzők enyhébb emelkedésre, 3,8 százalékra számítottak.

A tíz legnagyobb városban 3,3 százalékos volt a növekedés júliusban, meghaladta az előző havi 2,8 százalékot. Éves szinten a legnagyobb mértékben Phoenixben nőttek a lakóingatlanárak, 9,2 százalék volt az emelkedés, majd Seattle következett 7,0 százalékkal, a harmadik helyre pedig Charlotte került 6,0 százalékkal. A rekordalacsony jelzáloghitel-kamatoknak köszönhetően az amerikai ingatlanpiac túlnyomórészt sértetlenül vészelte át a járványt.

A kereskedelmi minisztérium a múlt héten közölte, hogy augusztusban stabilan, 4,8 százalékkal nőtt az új lakóingatlanok értékesítése. A lakásárakat felfelé tolja az is, hogy a kereslet meghaladja a kínálatot.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Elbánt a lakásárakkal a járvány »