Nincs megegyezés a Tescónál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Még nem született megállapodás a sztrájk-követelésekről a munkavállalói érdekképviseletek, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), valamint a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselői között, ezért szeptember 11-én folytatódnak a tárgyalások - közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték, a KASZ és a KDFSZ nem kötött semmilyen megállapodást a munkáltatóval. Karsai Zoltán, a KASZ Tesco-alapszervezetének elnöke a sztrájk-követelések közül az MTI-nek példaként említette a létszámot, a béremelést, a régóta a vállalatnál dolgozó munkavállalók megbecsülését, a bértorlódás problémáját és a munkaeszközök felülvizsgálatát. Közölték, a szakszervezetek konstruktívan kívánnak együttműködni a munkáltatóval, ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy továbbra is sztrájkhelyzet van.

A Tesco az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében arra mutatott rá, hogy a társaság a szerdai egyeztetésen olyan, a munkatársak érdekeit szem előtt tartó megoldás kialakítására törekedett, ami nem veszélyezteti a hosszú távon fenntartható működést.

A Tesco szerint építő jellegű tárgyalások folytak, számos ponton közeledtek az álláspontok, de vannak olyan területek, amelyek további egyeztetést igényelnek. Szeptember 11-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, miközben a Tesco több témában is rendszeres találkozókat és közös munkacsoportok felállítását kezdeményezte - olvasható a vállalat közleményében.

Olvastad már? Diákokban bízhat a munkaerőpiac?
Míg 2010-ben még 420 ezer diák vállalt munkát évente hazánkban, addig ma már csak 170 ezer, ráadásul a közelmúlt eseménye is megtépázta a bizalmukat. Vajon a béremeléseken, juttatásokon, a nyugdíjasok bevonásán kívül segítheti-e a foglalkoztatási helyzetet a diákmunka?

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Befejezték a sztrájkot a postai dolgozók »