-->

Nyomozás a hamis hús miatt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Rendőrségi eljárás indult a Svédországba exportált, illetve Magyarországon is értékesített hamis marhaszeletek miatt - adta hírül az élelmiszerbiztonsági hatóság.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt az információt kapta az európai gyorsriasztási rendszeren keresztül, hogy az élelmiszerfestékkel színezett disznóhúst értékesítő Filetto Kft. krakkói beszállítója nem szerepel a lengyel nyilvántartásban, tehát a szállítmány illegális forrásból származik - írja a Magyar Nemzet hétfői száma. Bár korábban felröppent az a hír, hogy a Szlovákiában talált hasonló hamisítványok a svéd áruval közös forrásból származnak, ez a lap információi szerint eddig nem nyert bizonyítást.

Az ellenőrök eközben tovább keresik az esetleg még belföldi forgalomban lévő hamisítványokat. A szakemberek egy gasztronómus segítségével azt is megvizsgálták, hogy sütés közben mennyire felismerhető a hamisított termék, milyen árulkodó jelek lehetnek a fogyasztók segítségére, akár otthon esznek marhabélszínt, akár étteremben fogyasztják. A tapasztalatokról a Nébih Facebook-oldalán is beszámoltak.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Versenykorlátozás gyanújával vizsgál két céget a GVH »