Ők vihetik az MKB Bankot

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy három cégből álló konzorcium veheti meg az MKB Bankot, amelynek tagja a Metis tőkealap, a Pannónia Nyugdíjpénztár és a luxemburgi székhelyű Blue Robin Investments - mondta Balog Ádám, a cég elnök-vezérigazgatója a Reutersnek szerdán.

Nyilatkozatát a Portfolio.hu idézi. A tranzakciót még jóvá kell hagynia a Pénzügyi Stabilitási Tanácsnak.

Balog Ádám elmondása szerint a két magyar tulajdonosnak többségi részesedése lesz a bankban. Az elnök-vezérigazgató jelezte, hogy az MKB Bank már 2016-ban 5-10 milliárd forint profitot termelne, 2019-ben pedig részvényei egy részét bevezetné a Budapesti Értéktőzsdére.

Az Európai Bizottság januárban tette közzé részletes határozatát, amely elvárásokat fogalmaz meg az MKB szanálási folyamatához kapcsolódva. Ezek között szerepel az is, hogy az MKB-t legalább két pozitív eredménnyel zárt üzleti év után, de legkésőbb az újrastrukturálási időszak végéig be kell vezetni a tőzsdére. Balog Ádám korábbi közlése szerint az MKB Bankot 2016. június végéig értékesítik.

Nemrég indult a Minerva
Magyarország legnagyobb magántőke alapjának elindításával megkezdte működését a Minerva Tőkelap-kezelő Zrt. A 31 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Metis Magántőke Alap elsősorban ipari, élelmiszeripari, mezőgazdasági, valamint pénzügyi és fizetésforgalmi szolgáltató vállalatokba kíván befektetni hazánkban és a régióban.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Újra kamatot csökkentett a török jegybank »