-->

Összefogás a szennyvízberuházásért

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Összesen mintegy 1,2 milliárd forintot költ szennyvízcsatorna-beruházásra három Pécs környéki község és egy kisváros 2014 nyaráig.

Pfeffer József, a Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke a baranyai megyeszékhelyen szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a 85 százalékban európai uniós és hazai támogatásból megvalósuló fejlesztés keretében Bogádon, Nagykozárban és Romonyán kiépítik a több mint tíz éve tervezett csatorna-hálózatot, Kozármislenyben pedig a korábbinál nagyobb átmérőjű főgerincvezetéket fektetnek le.

Völgyesi Gyula, Kozármisleny független polgármestere hozzátette, hogy utóbbira azért van szükség, mert a kisváros lakossága 10 év alatt 3800-ról 6500-ra nőtt, és a régi vezeték már nem bírja el a megnövekedett terhelést. A kapacitásbővítés indokolt azért is, mert az önkormányzat a jövőben 250 új építési telket akar közművesíttetni további betelepülők reményében.

 

A kivitelezéshez a lakosságnak Kozármislenyben nem, a többi településen bekötésenként egy összegben 80-190 ezer forinttal kell hozzájárulnia. Lehetőség van részletfizetésre is, ez esetben a díj valamivel magasabb lesz.

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a beruházás 9500 embert érint, az életkörülmények javítása mellett biztosítja a környezet, különösen a vízbázisok hosszú távú védelmét.

Hozzátette: azzal, hogy a csatorna-hálózathoz új települések is csatlakoznak, gazdaságosabban működhet a Tettye Forrásház Zrt. pellérdi szennyvíztelepe, amely a környéken keletkező szennyvíz tisztítását végzi.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés