Összejöttek a takarékok

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

2016. október 1-jén a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel. A Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben, valamint a fővárosban működő Pannon Takarék Bank immár több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52 egységre bővült. Az egyesült pénzintézet október 4-től fogadja az ügyfeleket - tudtuk meg közleményükből.

A Pannon Takarék Bank az elmúlt években több sikeres fúzió tudhat maga mögött, a pénzintézet tavaly augusztus végén egyesült a Környe-Bokod, valamint a Nyúl és Vidéke takarékszövetkezetekkel, míg a mostani fúziót 2016. október 1-jei dátummal jegyezte be a cégbíróság.

Az egyesült pénzintézet az október 3-ai bankszünnapot követően – amelyre az informatikai rendszerek migrációja miatt került sor – október 4-től fogadja az ügyfeleket.

„A fúzióval a Pannon Takarék tovább erősíti jelenlétét Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében, valamint Budapesten. A bank 90 milliárd forint portfóliót kezel (75 milliárd forint mérlegfőösszeg és 15 milliárd forint befektetési állomány) és több mint 5 milliárd forint saját tőkével rendelkezik, mellyel a második legnagyobb takarék Magyarországon. Fiókhálózata 52 egységre bővül, munkatársai létszáma pedig több mint 300 főre emelkedik” – mondta el Hartmann Imre, a Pannon Takarék Bank elnöke.

A Pannon Takarék továbbra is meghatározó hitelintézete marad Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi csoportjának, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, és aktívan részt vesz annak további erősítésében.

A Pannon Takarék tagja marad a takarékok intézményvédelmi feladatait ellátó Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének, valamint a Takarékok Garanciaközösségének – így a bankban elhelyezett megtakarításokat az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelmén felül a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja is védi.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A magyarok negyede csak későn kap észbe »