Ötven százalékkal nőtt NN Group nyeresége

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vártnál nagyobb lett, 50 százalékkal nőtt a holland NN Csoport nyeresége az idei első negyedévben, a cég részvényének az árfolyama azonban mínuszba került azokra az elemzői véleményekre, hogy a valós eredményt elferdítik az egyszeri tételek.

A legnagyobb holland biztosító csütörtökön azt közölte, hogy a működési eredménye 468 millió euróra nőtt a március végével záródott első negyedévben, nagyobb lett a szakértők által várt 415 millió eurónál. Az eredményt egyszeri tételek javították, így például egy 63 millió eurós osztalék dél-koreai biztosítási üzletágából. A tavalyi első negyedévi eredményt 89 millió euróval rontotta a 2018. januárjában Európa számos térségében komoly károkat okozó időjárás.

Az NN árfolyama az amszterdami értéktőzsdén 2 százalékos mínuszban, 26,05 eurón állt csütörtökön dél körül, mert a szakértők szerint az egyszeri tételek a ténylegesnél jobb képet festenek a cég nyereségességéről. A Reuters által idézett egyik elemző szerint egyszeri tételek nélkül az eredmény a vártnál 1-2 százalékkal kisebb lenne. 2014-ben az NN csoport függetlenné vált az ING csoporttól. Az NN csoport vállalatai világszerte 2015-ben vezették be az NN márkanevet. Ebben az évben a magyarországi ING Biztosító is visszatért az NN névhez, és működését NN Biztosító név alatt folytatja.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem jók a világgazdaság növekedésének eredményei »