-->

Pajzsok az arcra vírus ellen az Airbustól

| forrás:
Uniomedia Kommunikációs Ügynökség
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az Airbus legtöbb spanyolországi telephelyén 3D nyomtatókkal állítanak elő orvosi arcpajzsokat - a vállalat többek között ezzel veszi ki a részét a Covid-19 járvány elleni küzdelemből.

Jelenleg, több mint húsz 3D nyomtató dolgozik megállás nélkül Spanyolországban. Arcpajzsok százai készültek már el ilyen módon, amelyeket az Airbus spanyolországi üzeméhez közeli kórházaknak szállítottak le. Az Airbus szabadalmaztatott design alapján, PLA műanyagból nyomtatja az arcpajzsokat.

„Többek között azért szeretem a munkámat, mert a terméktervezéshez a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a kész terveket pedig rendkívül gyorsan vagyunk képesek gyártásba vinni. Egyik napról a másikra álltunk át a repülőgép tervezésről az orvosi védőeszközök tervezésére. A munkánkkal így tényleg hozzá tudunk járulni a járvány elleni küzdelemhez. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, amely éjt nappallá téve dolgozott ezen a különleges Airbus projekten” – mondta Alvaro Jara, a madridi Getafe Airbus Protospace vezetője.

Annak ellenére, hogy a március 29-i helyi kormányrendeltnek eleget téve az Airbus spanyolországi üzemeiben ideiglenesen leállt a gyártás, az Airbus munkavállalói bemehetnek a munkahelyükre azért, hogy ezen az alapvető fontosságú projekten dolgozhassanak.

Az Airbus németországi munkatársai is csatlakoztak a projekthez. Az Airbus Photospace Germany és a stade-i székhelyű Airbus Composite Technology Centre (CTC), továbbá a 3D nyomtatással foglalkozó „Mobility goas Additive” hálózat, mind részt vesznek a spanyolországi projektben, miközben koordinálják az arcpajzsok összegyűjtését és szállítását iechnológia terén is fontos szereplő.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés