A Palóc Nagyker egykori üzleteiből CBA-bolt lesz

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A korábban a Palóc Nagykerhez tartozó üzletek közül több mint egy tucat egység csatlakozott a CBA franchise rendszeréhez, és zajlik további áruházak integrációja is a hálózatba, így a közeljövőben újabb két pásztói üzlet nyílik - közölte a Magyar Nemzettel a CBA üzletlánc sajtóosztálya.

A lap szombati cikke emlékeztet, hogy a CBA még tavaly bontott szerződést csődbe jutott Nógrád megyei partnerével, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel, miután az hónapokig nem fizetett dolgozóinak.

A salgótarjáni székhelyű Palóc Nagyker a 90-es évek eleje óta a legnagyobb foglalkoztató volt Nógrád megyében és környékén. Ám tavaly szeptemberben azzal került a hírekbe, hogy 1300 dolgozójának nem utalta át munkabérét, illetve be kellett zárnia üzleteit, mert nem tudott fizetni az áruért. Sorozatban harmadik veszteséges éve volt a 2015-ös, ekkor már 1,9 milliárd forintos mínusszal zárt.

Sok egykori dolgozónak fizetett végül a Palóc, de volt olyan egykori alkalmazott, aki kivárt, és a bérgarancia-alapra számított. Sokan megkapták a bérszámfejtő-papírt, de a bért még nem, ők sajnos kicsúsznak a bérgarancia-alapból. Nekik a Palóc Nagykernek kell benyújtaniuk az igényüket amikor a cég elkezdi értékesíteni épületeit, így biztosan mindenki megkapja elmaradt fizetését - mondta a lapnak Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára.

Pontos elmaradt összeget és dolgozói létszámot nem tudott, de szerinte több száz emberről lehet szó, nekik igyekeznek minden segítséget megadni, hogy végre a pénzükhöz jussanak.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A csőd széléről menekülhet meg a Ganz »