Rakétaként lódult meg a német feldolgozóipar

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Júniusban elsősorban a belföldi megrendeléseknek köszönhetően a vártnál lényegesen nagyobb mértékben nőttek a feldolgozóipari megrendelések Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki közleménye alapján.

Júniusban az előző havihoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással 27,9 százalékkal nőttek a feldolgozóipar megrendelései a májusi 10,4 százalékos havi növekedés után. Áprilisban még 26,1 százalékkal estek vissza a megrendelések az előző havihoz képest a járványvédelmi korlátozásokkal együtt járó leállások következtében. Elemzők az ipari megrendelések ténylegesnél jóval kisebb mértékű, 10,1 százalékos növekedését várták júniusra.

A belföldi megrendelések 35,3 százalékkal emelkedtek júniusban az előző havihoz képest, a külföldi megrendelések pedig 22,0 százalékkal. A külföldi megrendeléseken belül az euróövezeti megrendelések 22,3 százalékkal nőttek, az euróövezeten kívülről pedig 21,7 százalékkal. Az egy évvel korábbihoz képest ár és naptári kiigazítással 11,3 százalékkal maradt el a feldolgozóipari megrendelések értéke júniusban a májusi 29,3 százalékos elmaradás után. https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2020/08/PD20_292_421.html

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az ifo szerint sem olyan szörnyű a német helyzet »