Régiós felvásárlást ütött nyélbe a Dentons

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Dentons jogi tanácsadóként segítette a Spadelt Bulgária vezető ásványvíz-palackozó vállalata, a Devin többségi tulajdonrészének megvásárlásában.

Milliós üzlet

A Dentons jogi tanácsadóként segítette a természetes ásványvíz, forrásvíz és természetes gyümölcsitalok gyártására szakosodott, családi tulajdonban lévő, európai Spadel Csoportot annak a tranzakciónak a lebonyolításában, amelynek keretében a társaság megvásárolta Bulgária piacvezető ásványvíz-palackozó vállalata, a Devin AD tulajdonrészének 93,29 százalékát az Advent International magántőke-társaságtól.

A tranzakció alapjául szolgáló cégérték 120 millió euró volt.

Kell még a hatósági engedély

A 478 főt foglalkoztató Devin idei várható árbevétele eléri a 46 millió eurót, EBITDA-értéke pedig a 10,7 millió eurót.

A Devin felvásárlásával a Spadel a már meglévő belga, holland, francia és egyesült királyságbeli piacain túl tovább terjeszkedhet újabb regionális piacokon, összhangban azzal a stratégiájával, amelynek keretében olyan természetes ásványvízmárkákat forgalmaz, mint a Spa Belgiumban vagy a Brecon Carreg az Egyesült Királyságban. A tranzakció lezárásához még a bolgár versenyhatóság engedélye szükséges.

„A Spadel Európa-szerte ismert innovatív, fenntartható szemléletéről, valamint vízvédelmi és termékfejlesztési tevékenységéről. A Dentons számára nagy öröm, hogy egy ilyen minőségi befektetőt segíthetett a kelet-közép- és délkelet-európai régióban végrehajtott első befektetésében” – nyilatkozta Rob Irving, a Dentons európai magántőke-befektetési csoportjának társvezetője.

A tranzakció során a Dentons csapatát Rob Irving, partner (Budapest) vezette. A csapat munkájában részt vettek még: Chris Watkinson, partner (Budapest/Prága), Albert Zita, vezető ügyvéd (Budapest) és Ivan Jelocnik, ügyvéd (Budapest). A tranzakció során a Dentons a bolgár Hristov & Partners ügyvédi irodával működött együtt.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés