Rendkívüli az időjárás?

| szerző:

Szibériai hideg köszönti az első tavaszi hónapot. Hófúvásról, járhatatlan utakról, dermesztő hajnalokról szólnak a hírek. Ilyenkor hamar szóba kerül, hogy régen nem így volt, ami meg most van, egyszerűen nem normális. Ön szerint is rendkívüli az időjárás? Szavazzon!

Rendkívüli Hogyne lenne rendkívüli. Egész télen enyhe idő volt, amikor meg már a tavasznak lenne érkezése, akkor metsző fagyok hasítják szét a korán kibújt rügyeket. Megbolondult az időjárás. Pláne, hogy Izlandon, ahol, nomen est omen, mégis csak hazája lenne a jégnek és a hónak, most egészen kellemesen tavaszias az idő. Erre nem lehet felkészülni. Vagy állítsuk át a fűtési szezon az év első 5 hónapjára? Esetleg nevezzük tavaszi guminak a téli gumit? Legyen a tavaszi szünet síszünet? Bár az alkalmazkodási lehetőségek tárháza a végletekig bővíthető. Egyet nem tehetünk: nem nevezhetjük normálisnak ezt az őrült időjárást.

Szokványos Ha nem is mindennapos, de semmiképpen sem rendkívüli a mostani időjárás. Nem kell matuzsálemnek lenni ahhoz, hogy akár több hasonló esetre is emlékezhessünk. Egészen természetes, hogy februárban szakad a hó, s az sem olyan nagy csoda, ha márciusban esik. Még az áprilisi havazásra is láthatunk példákat majd minden évtizedben. Valójában a média áldozatai lehetünk. Amióta a meteorológusokat kiszorították a piacról az időjósok, az időjárási prognózisokat is eluralták a szenzációs hírek. És az éppen aktuális időjárás egyediségét hangsúlyozó jóslatok elhomályosítják a tisztánlátásunkat. Szóval csak a szokásos.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés