Romlott a brit feldolgozóipari teljesítmény

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Elemzői várakozásokat meghaladó mértékben csökkent az Egyesült Királyság feldolgozóipari teljesítménye augusztusban, a hosszabb nyári üzembezárások elsősorban a szállítmányozási felszerelések termelési szintjének csökkenését eredményezték.

A feldolgozóipari teljesítményt mérő havi alapú ráta a várt 0,7% helyett 1,1%-os visszaesést mutat a júliusi adathoz képest, akkor 3,1%-os volt az emelkedés. A szállítmányozási eszközök előállítási szintje 4,5%-kal csökkent. A teljes ipari termelés az elemzői várakozásoknak megfelelően 0,5%-kal esett vissza. Az ipari termelésen belül a bányászat 1,4%-os, míg az olaj és gáz szegmens 2,1%-os javulást mutatott.

Az IMF világszerte korrigálta várakozásait, nem volt ez másképp a szigetországra vonatkozóan sem. A Nemzetközi Valutaalap az idei évben 0,4%-os zsugorodást becsül, jövőre pedig szerintük 1,1%-kal bővülhet a gazdaság. Korábban 0,2%-os illetve 1,4%-os növekedést vártak. Az IMF hozzátette továbbá, hogy a brit jegybanknak további gazdaságélénkítő lépéseket kell hoznia.

 

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jobb helyzetbe került a német ipar »