-->

Sikeres volt az ALTEO kötvénykibocsátása

| forrás:
Goodwill Communications
| olvasási idő: kb. 1 perc

Sikeresen lezárult az ALTEO Nyrt. zártkörű kötvénykibocsátása, amely során a társaság összesen 1,5 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket. A zéró kupon típusú kötvényeket részben az idén júliusban lejáró kötvényprogramjának refinanszírozására, valamint további növekedési terveinek támogatására és általános vállalatfinanszírozási célokra kívánja felhasználni az energetikai vállalatcsoport.

A zártkörű kötvényjegyzésre június 6-án került sor, amely során összesen 1,5 milliárd forint értékben vásároltak kötvényeket a vállalat intézményi befektetői. A 3 éves futamidejű, zéró kupon kötvények össznévértéke 1,687 milliárd forint, és a névérték 88,9158 százalékán lehetett jegyezni, amely 3,99 százalékos éves hozamnak felel meg. A kötvénykibocsátást szervezőként és forgalmazóként az OTP Bank Nyrt. támogatta.

A korábbi terveknek megfelelően a társaság a friss tőke egy részét az idén júliusban lejáró – 925 millió forint össznévértékű – kötvényeinek visszavásárlására fordítja majd. A kötvénykibocsátásból befolyt összeget emellett részben energetikai projektekbe való befektetések finanszírozására és részben általános vállalatfinanszírozási célokra is használja majd a vállalat.

Az idei tőkepiaci tevékenységek – a márciusi zártkörű részvénykibocsátás, valamint a mostani zártkörű kötvénykibocsátás – nyomán a vállalat összesen több mint 3,5 milliárd forint értékben jutott friss tőkéhez, amelynek nagy részét a további növekedési terveinek finanszírozására kívánja felhasználni. A társaság a következő időszakban nagyjából 7-10 milliárd forint összértékű energetikai befektetéseket, beruházásokat tervez megvalósítani, amelyek közül a bőnyi szélerőmű park akvizíciója már le is zárult és a vállalat az EBITDA eredményességének igen jelentős bővülését várja a tranzakciótól.

„A mostani sikeres kötvényjegyzés is azt mutatja, hogy a befektetőink támogatják a befektetési döntéseinket, illetve növekedési terveinket. Az elmúlt hónapok során két alkalommal is vontunk be forrást a tőzsdén keresztül, amelynek hatására megfelelő mennyiségű tőkével rendelkezünk ahhoz, hogy a legígéretesebb befektetéseket megléphessük, amelyek közül az egyik legjelentősebbet, a 25 MW kapacitású bőnyi szélerőműpark akvizícióját, épp a közelmúltban zártuk. A dinamikus növekedés ugyanakkor a következő években is szükségessé teheti az újabb forrásbevonást” – mondta el ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója a kötvénykibocsátás zárása kapcsán.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hatmilliárd dollár értékű dollárkötvényt bocsátott ki Kína »