Sikersztori az Airbusnál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Airbus jó fél évet zárt, és az európai repülőgépgyártó jó úton van afelé, hogy az idén ismét megelőzze a válság sújtotta Boeinget.

Ipari források szerint az Airbus az első fél évben 389 gépet adott át a megrendelőknek, 28 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Erre az évre az Airbus 880-890 gép szállítását tűzte ki célul, ehhez a második fél évben még körülbelül 500 gépet kell átadnia a vevőknek. Az idén az eladásokat fellendítette a Bombardier cégtől átvett Canadian A220. A múlt év első felében az európai gyártó eladásai 1 százalékkal 303 gépre csökkentek, főleg az A320neo típus hajtóműveinek szállítása körüli problémák miatt.

A végleges féléves adatokat az Airbus hétfőn teszi közzé. Az Airbus 2011 után minden bizonnyal ismét az első helyre kerül a világ utasszállítógép-gyártóinak sorában, miután a Boeing két katasztrófát követően kénytelen volt befagyasztani sztárterméke, a Boeing 737 MAX eladásait, míg nem sikerül kijavítani a szoftverhibát, amely feltehetőleg egy indonéz és egy etióp gép lezuhanását okozta. A Boeing május 31-ig 202 gépet adott át.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Felére zuhant a német újautópiaci eladások száma »