Sorban állnak az újlakásokért Dél-Pesten

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Szinte egyáltalán nincsenek újépítésű projektek a külső pesti kerületekben, annak ellenére, hogy XVIII. vagy a XIX. kerület népszerűségét tekintve a budapesti középmezőnyben található. Ezért, ha megjelenik itt egy-egy új fejlesztés, sorban állnak érte a vevők - írja elemzésében a Balla Ingatlan.

Nagyon kell igyekeznie annak, aki újépítésű ingatlant keres Dél-Pesten, akár a XVIII., a XIX. vagy a XX. kerületben vagy ennek agglomerációjában, mert minimális a választék. Pedig ezen kerületek népszerűsége meglepően jó, különösen a közöttük is élen járó XVIII. kerületet szeretik a lakást kereső érdeklődők. Ehhez nem csak a csendes, zöldövezeti utcák, hanem a még megfizethető árak is hozzájárulnak.

Hiányzó kínálat

Akadnak olyanok az érdeklődők között, akik szívesen költöznének újépítésű lakásba, de azokat az árakat, melyek a most felkapott budapesti kerületekre, így többek között a XIII., XIV., XI. vagy a belső kerületekre jellemzők, nem tudják vagy nem is akarják megfizetni - mondta Rácz Gyula László, a Balla Ingatlan XVIII. kerületi irodájának szakmai vezetője. Példaként megemlítette, hogy amikor a tavalyi évben megkezdődött egy nagyobb méretű kispesti projekt értékesítése, ott a lakások mindegyike fél év alatt elkelt.

A lakáspiacon jó minőségre vágyó vevők tehát jobb híján az újszerű kínálatot nézegetik, hiszen korábban, 10-15 éve voltak itt nagyobb fejlesztések, most azonban egyáltalán nem jellemző a beruházókra a lendület. Egy-egy kivétel akad csak - hívta fel a figyelmet az ingatlanközvetítő. Egy ilyen unikális projekt most a Benedek9, mely nem is a kerület külső, hanem a XIX. kerület felőli részén épül.

Ráadásul egészen jó paraméterekkel rendelkezik. Mert egyrészt közel helyezkedik el az Üllői úthoz, aminek villamosvonala gyalog pár perc alatt elérhető, azzal pedig a 3-as metróra 10 perc alatt átszállhatunk. Ugyanakkor olyan távolságban található tőle, hogy a főútvonal zaja már nem hallatszik oda. Tehát kifejezetten csendes, kertvárosias a környék - emelte ki a szakember. Ugyanakkor az utcában és a mögötte lévő területen is sorházak, illetve több, korábban épült lakópark található, így a környezet összességében igen barátságosnak tekinthető.

Árakban nagyon jók

A Benedek9 lakóparkban összesen 36 lakás kerül majd kialakításra, ezek négyzetméterára 440-540 ezer forint között változik. Ami mindenképpen rendkívül jó ajánlat most a Budapesten jellemző értékesítési négyzetméterárakhoz képest - vélekedett Rácz Gyula László. De nem csak ezért kiemelkedő, hanem az úgynevezett lakásmix is jól eltalált.

A lakások alapterülete nettó 33 és 80 négyzetméter között változik, de mivel minden ingatlanhoz tartozik terasz vagy erkély - nagyobbakhoz több mint 25 négyzetméteres - így a tulajdoni lap szerint 39-90 négyzetméter közötti, 1-3 szobás lakásokról van szó. Ezek között természetesen megtalálhatók a leginkább keresett 2-3 szobás 40-60 négyzetméter közötti lakások is. És persze mindegyik árába egy autóbeálló is tartozik, valamint 18 tárolót is kialakítanak - hívta fel a figyelmet a szakember. Az sem elhanyagolható szempont azonban, hogy nappali-konyha-étkező helyiségek jellemzően délnyugati tájolásúak, míg a hálók keleti, nyugati tájolásúak.

Összességében tehát úgy látja, hogy a magas kereskedelmi, pénzügyi és szolgáltatási ellátottság és a kiváló infrastruktúra miatt kifejezetten értékálló befektetés lehet itt egy ingatlan azok számára, akik saját célra vásárolnak.

Jelenleg persze még csak az előértékesítés zajlik, de az árakat és az igényeket, valamint az eddigi tapasztalatokat tekintve nem valószínű, hogy ez hosszasan el fog húzódni - vélekedett Rácz Gyula László.

Átadás már jövőre

A beruházó 2019 negyedik negyedévére ígéri az átadást, de az is elképzelhető, hogy előbb elkészülnek, tekintve a kivitelező cég 20 éves tapasztalatát az ingatlanfejlesztésekben. Igaz, nem Budapesten voltak eddig aktívak, hanem többek között a Mercedes-gyár miatt igencsak prosperáló és fejlett ingatlanpiaccal rendelkező Kecskeméten, ahol olyan projektek fűződnek a nevükhöz, mint az Arborétum lakópark 3 üteme, de összesen már több mint 250 otthont adtak át az évek során.

A felkészültségükhöz tehát nem férhet kétség, és ahhoz sem, hogy tartani tudják a határidőt. De azok számára, akik már az előértékesítésben vásárolnak, még csak aggódni sem kell amiatt, hogy az átadás 2020-ra, vagyis az újépítésű ingatlanokra vonatkozó kedvezményes áfa utáni időszakra csúszik, hiszen őket nem fenyegeti a magasabb áfa kockázata.

Hirdetés
Kereskedés

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és...

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Hirdetés
Csok

Csok: nem mindenhol nagy segítség

Megyénként és városonként hatalmas szórás: van, ahol a CSOK az ingatlan...

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Aki okosan ad ki, az most aztán kaszál »

4IG 3500 (-1,13 ) ESTMEDIA 127 (1,60 ) MOL 2606 (-0,31 ) NUTEX 38 (-7,32 ) OPUS 700 (0,14 ) OTP 9940 (-1,39 ) OTT1 270 (-2,17 ) PANNERGY 664 (-0,90 ) RICHTER 5050 (0,70 ) SET Group 255 (1,19 ) ZWACK 17700 (-0,28 )