Stagnált a termékeladás az USA-ban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Stagnált az autó-, üzemanyag- és építőipari termékeladás, valamint a vendéglátás nélkül számított kiskereskedelem forgalom januárban az Egyesült Államokban decemberhez képest, amikor 0,2 százalékos növekedést regisztráltak.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken közölt adatai szerint az átfogó kiskereskedelmi forgalom 0,3 százalékkal bővült havi összevetésben a decemberi 0,2 százalék után. Éves összevetésben a kiskereskedelmi forgalom bővülése 4,38 százalékra lassult januárban a decemberben mért 5,52 százalékról.

A tavalyi év egészében 3,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptári hatással kiigazított értéke 2018-hoz képest. Az idén januárban a jármű- és alkatrészeladások forgalma 0,2 százalékkal nőtt decemberhez képest, amikor 1,7 százalékkal csökkent. Az építőipari termékek forgalombővülése 2,1 százalékra gyorsult a decemberi 1,3 százalékról.

A benzinkutak forgalma 0,5 százalékkal visszaesett, az éttermek forgalma pedig 1,2 százalékkal nőtt januárban. Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás felelős a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadáért, ezért a kiskereskedelmi forgalom alakulása fontos jelzőszám a növekedés megítéléséhez.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Visszaesik a globális kereskedelem az idén »